Θεατρικό Εργαστήρι

 

 

 

 

 

 

 

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανακοινώνει ότι μέσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, θα λειτουργήσει για 18η συνεχή χρονιά  Θεατρικό Εργαστήρι για όλες τις ηλικίες.

Το Θεατρικό Εργαστήρι, απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, υποψήφιους δραματικών σχολών και σε κάθε άτομο που θέλει να γνωρίσει την τέχνη το θεάτρου εμπειρικά.

Τα μαθήματα γίνονται μία φορά τη βδομάδα σε κατάλληλους θεατρικούς χώρους και λειτουργούν τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την παρουσίαση, μιας θεατρικής παράστασης από κάθε τμήμα. Οι συμμετέχoντες έχουν με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία  να δοκιμαστούν στη Σκηνή και να νιώσουν την ουσία και το μέγεθος της Τέχνης του Θεάτρου.

 

Διδάσκονται (η επιλογή των μαθημάτων γίνεται ανάλογα με το επίπεδο του τμήματος): Υποκριτική, Θεατρικό Παιχνίδι, Αυτοσχεδιασμός, Δυναμική Ομάδας, Κινησιολογία Καλλιέργεια ρυθμού, Ορθοφωνία, Αγωγή προφορικού λόγου, Παντομίμα, Κατασκευές, Κουκλοθέατρο, Εικαστικά, Σκηνογραφία. Ασκήσεις συγκέντρωσης, παρατήρησης, αισθήσεων, εκφραστικών μέσων, μνήμης φαντασίας, επικοινωνίας.

 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: για ηλικίες από 5 έως 11 ετών:

Μέσα από το Θέατρο τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν τις επιθυμίες  και τους φόβους τους, μαθαίνουν να κατανοούν καλύτερα τον εαυτό τους αλλά και να γίνονται πιο κατανοητοί στους άλλους, χτίζοντας έτσι την αυτοπεποίθησή τους και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ:  για ηλικίες από 12 μέχρι 17 ετών

Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Θεάτρου, οι έφηβοι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με σημαντικά θεατρικά κείμενα και ρόλους, αναπτύσσοντας έτσι την κριτική τους σκέψη, την επινοητικότητα, την δημιουργικότητα αλλά και τις ικανότητες έκφρασης,  επικοινωνίας και  ενσυναίσθησης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπλαση της προσωπικότητας τους.

ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ:  για ηλικίες άνω των 18 ετών

Αφορά ενήλικες ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου, ηλικίας άνω των 18 ετών. Οι εκπαιδευόμενοι ξεφεύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας και μπαίνουν στον όμορφο κόσμο του θεάτρου, που τους προσφέρει   διασκέδαση και δημιουργικότατα η οποία συμβάλλει στη μείωση του άγχους και ενισχύει την ψυχική υγεία.

 

*Μειωμένα Δίδακτρα στη συμμετοχή 2 παιδιών της ίδιας οικογένειας ( η συμμετοχή  τρίτου παιδιού δωρεάν).

 

                      ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

                                   Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

Τηλ. 22818999, 99621845, Φαξ. 22667099

e-mail: info@theatrodionysos.com website: www.theatrodionysos.org