Θεατρικό Εργαστήρι

 

 

Το Θέατρο Διόνυσος, μέσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, το Νοέμβριο του 2004 προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία Θεατρικού Εργαστηρίου με μοναδική φιλοδοξία να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον όμορφο κόσμο του Θεάτρου, αλλά και να καλλιεργήσει τη φαντασία και την καλλιτεχνική τους δημιουργία.

Το θεατρικό παιχνίδι,  ως ο πρώτος βασικός άξονας των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου, αποσκοπεί στο να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες (όλων των ηλικιών) τους θεμελιώδεις μηχανισμούς του θεάτρου, αλλά και να προκαλέσει, ως ένα βαθμό, τη σωματική και συναισθηματική απελευθέρωση τους μέσα από το παιχνίδι.

Στόχος μας η ουσιαστική γνώση των αρχών που διέπουν το Θέατρο και την υποκριτική, να γίνεται μέσα από την πράξη, κατά την διάρκεια της πρόβας, έτσι ώστε το μάθημα να γίνεται πιο εύκολα κατανοητό και ευχάριστο.

Το Θεατρικό Εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, εκπαιδευτικούς, υποψήφιους  δραματικών σχολών και σε κάθε άτομο που θέλει να γνωρίσει την τέχνη του θεάτρου εμπειρικά.

Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την βδομάδα και λειτουργούν τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την παρουσίαση  μιας θεατρικής παράστασης από κάθε τμήμα.Οι συμμετέχοντες έχουν με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία μέσω της παράστασης  να δοκιμαστούν στη Σκηνή και να νιώσουν την ουσία και το μέγεθος της Τέχνης του Θεάτρου.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ:

Υποκριτική, Θεατρικό Παιχνίδι, Αυτοσχεδιασμός
Δυναμική ομάδας (συμμετοχή και προετοιμασία για παράσταση)  Κινησιολογία (καλλιέργεια ρυθμού, κινητικές δεξιότητες)
Ορθοφωνία, αγωγή προφορικού λόγου
Αυτοσχεδιασμός, Παντομίμα, Κατασκευές
Εικαστικά, σκηνογραφία
Ασκήσεις συγκέντρωσης, παρατήρησης, αισθήσεων, εκφραστικών μέσων, μνήμης φαντασίας, επικοινωνίας.

Διάρκεια μαθημάτων: Από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο.