Το Θέατρο

Το Θέατρο Διόνυσος (Theater Dionysus) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, και μέλη της είναι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών που αγαπούν το θέατρο και θέλουν να προσφέρουν στα κοινά.

Οι βασικοί σκοποί του Θέατρο Διόνυσος είναι η καλλιέργεια και ανάπτυξη της θεατρικής τέχνης, η αναζήτηση σύγχρονων τρόπων έκφρασης της θεατρικής τέχνης, η λειτουργία θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά και ενήλικες, το ανέβασμα σύγχρονων θεατρικών έργων που δεν έχουν ανέβει στην κυπριακή σκηνή, η συνεργασία με νέους καλλιτέχνες και με θεατρικά σχήματα από άλλες χώρες, καθώς και η φιλοξενία καλλιτεχνών και επιτυχημένων παραγωγών τους στην Κύπρο. Επιπλέον, το Θέατρο Διόνυσος στοχεύει στη   δημιουργία παιδικής σκηνής, καθώς και δεύτερης σκηνής που θα διευρύνουν τις δυνατότητες δημιουργίας του Θέατρο Διόνυσος, αλλά και συνεργασίας του με άλλα σχήματα από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Το Θέατρο Διόνυσος, αφού περιπλανήθηκε σε διάφορες σκηνές, από το Σεπτέμβριο του 2005 στεγάζεται στο δικό του χώρο, στη Διαγόρου 29, στο κέντρο της πόλης της Λευκωσίας. Ο παλιός κινηματογράφος Πάνθεον 2, μετατράπηκε σε μία σύγχρονη ατμοσφαιρική ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ με 180 αμφιθεατρικά καθίσματα, μεγάλη σκηνή και άρτιο τεχνικό εξοπλισμό και το 2012 δημιουργήθηκε η Β΄ΣΚΗΝΗ χωρητικότητας 100 περίπου καθισμάτων. Αποθηκευτικοί χώροι, γραφεία και μεγάλη καφετέρια συνθέτουν τις εγκαταστάσεις του Θεάτρου Διόνυσος.

Το Θέατρο Διόνυσος διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται από την ετήσια γενική συνέλευση των μελών του, για θητεία ενός χρόνου και διευθύνεται από τον Διευθυντή που διορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΔΙΟΙΚHΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΝΥΣΟΣ:

Πρόεδρος: Άννα Τσιάρτα Γραμματέας: Κλεάνθης Κλεάνθους Ταμίας: Χρήστος Γιάγκου Μέλη: Ζεβεδαίος Ζεβεδαίου, Κυριάκος Χατζηττοφής

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Χρήστος Γιάγκου

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:

B’ ΣΚΗΝΗ:Z5SI7842Z5SI7842 Z5SI7844 Z5SI7855 Z5SI7870 Z5SI7901 Z5SI78421 Z5SI78551